Lindentuinen hoveniersbedrijf

Uw Hovenierswerk uitbesteden?

Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw tuinwerkzaamheden te bespreken

Unieke werkwijze voor de beplanting

Ons specialisme heeft alles met beplanting te maken .

In het begin maakten wij bij ieder tuinontwerp een uitvoerig beplantingsplan. Netjes ingetekend en keurig omschreven. Wij liepen echter tegen het feit aan, dat in de praktijk de beplantingsaantallen of standplaatsen niet helemaal klopten. Er waren net teveel of net te weinig planten berekend. Ter plaatse moest dan het beplantingsplan aangepast worden. De klant gaf ook bij onze hoveniers aan dat zij soms moeite hadden met de latijnse namen van de beplantingslijsten en beplantingsplan. Op de plantenlijst stond dan bijvoorbeeld een “ Chamaecyparis pisifera filifera Aurea”, maar hoe deze eruit zag, daarvan had de opdrachtgever geen flauw benul. Wij verstrekten foto's bij de beplantingslijst of gaven links op internet maar het bleef behelpen voor de klant.  

Na wat uitproberen en experimenteren, werken wij nu alweer geruime tijd op een geheel eigen werkwijze. Hierbij krijgt de klant van tevoren een veel duidelijker beeld van de beplanting geschetst.

Onze werkwijze is als volgt:

De klant weet, door de offerte die gemaakt is, wat het beoogde budget van de beplanting is. Aan de hand van onze ervaring wordt in de offerte aangegeven met welk bedrag aan beplanting rekening moet worden gehouden.

Aan de hand van de beplantingskeuze, wordt de klant op een tuincentrum, kwekerij of cash and carry bedrijf uitgenodigd en rond geleid. Tal van zaken komen tijdens de rondleiding aan bod. Wat voor type tuin, een coniferentuin, heidetuin, vaste planten tuin of juist een mix van dit alles. Wat voor basiskleuren wil de klant toepassen. Moet de beplanting sober of juist weelderig ogen. Wij laten u ook vele planten zien waarvan wij denken dat dit geschikte planten voor u zijn. Zelf ziet u de plant, ruikt u de plant en kunt u de plant voelen. Alle aan- en of opmerkingen noteren wij en aan het einde van de rondleiding hebben wij een uitgebreide lijst van geschikte planten. Samen met uw besproken wensen en ideeën, hebben wij voldoende gegevens. Eenmalig wordt deze lijst nogmaals met argusogen bekeken. Staan er wel voldoende winterbloeiers of wintergroene planten tussen, zitten er wellicht grote leemtes tussen bepaalde bloeiperioden?

Deze tekortkomingen vullen wij aan waarna het voor ons duidelijk geworden is welke beplanting in uw tuin geschikt is.

De hoveniers geven vervolgens tijdens de aanleg aan wanneer zij aan de beplanting toe zijn. De beplanting wordt aan de hand van de gemaakte lijst samengeraapt en in de tuin afgeleverd. De vakbekwame hoveniers  weten door hun achtergrond exact op welke plek een plant hoort, en het beste tot zijn recht komt. Aan de hand hiervan wordt de beplanting verdeeld en uitgezet in de borders. Het geheel wordt meerdere keren kritisch bekeken en verschoven, totdat de klant en hoveniers tevreden zijn met de indeling. Hierna worden specifieke planten voorzien van extra bodemverbetering, en wordt alles keurig en snel ingeplant.

Al met al is dit een werkwijze geworden waar wij, en de klant, zich prima in kunnen vinden.

Uiteraard kunt u het hele beplantingsgebeuren ook heel goed geheel aan ons overlaten. Indien wij de basiswensen en kleuren van u weten zorgen wij ervoor dat de beplanting aangelegd wordt met voldoende variatie gedurende alle seizoenen.

Locatie Lindentuinen
Rijksstraatweg 77a
 9254 DB Hurdegaryp

bekijk onze partners:

vhg keurmerk

Mail Lindentuinen
info@lindentuinen.nl

Telefoonnummer Lindentuinen
Telefoon:
0511-421336  
Mobiel: 06-21612997

HandelsvoorwaardenPrivacy StatementDisclaimer

 

0511-421336 / 06-21612997

Bel Lindentuinen

Sitemap

Lindentuinen hovenier