Lindentuinen hoveniersbedrijf

Uw Hovenierswerk uitbesteden?

Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw tuinwerkzaamheden te bespreken

Vlinderplanten

Planten voor insecten

In een tuin krioelt het van de insecten. Sommige zijn nauwelijks met het blote oog te zien andere insecten zoals de hommel en de reuzen libelle vallen direct op. Vele soorten insecten zijn nuttig omdat ze voor bestuiving en bevruchting zorgen (hommel/bij), of omdat ze bepaalde plaaginsecten opeten (hoornaar/ lieveheersbeestje) 

Zonder bijen en hommels in de tuin heeft u dus minder vruchten. Mensen zijn niet echt gecharmeerd van insecten zoals een spin, bladluis of pissebed, vogels daarentegen des te meer. Een mooie kruisspin zien de vogels wel zitten. Dus veel insecten in de tuin, dan komen de vogels vanzelf. Al met al zorgen insecten-aantrekkende planten voor een levendiger beeld in uw tuin.

En ziet u veel liever mooie vlinders, dan kunt u tal van vlinder- en bijen aantrekkende planten toepassen. Denkt u dan aan tijm, munt, klaver, zonnehoed, lavendel, Amerikaanse sering of de oude vertrouwde vlinderstruik.

Bijen worden nog wel eens verward met wespen, echter wespen komen alleen op zoetigheid af en dat bereikt u niet met vlinderplanten waar veel bijen en vlinders op af komen. Ook de hoornaar, een groot uitgevallen wesp, welke men steeds meer ziet, houdt niet van zoetigheid. Wel  eten zij graag andere insecten zoals libelles, spinnen, maar ook hun kleinere soortgenoten (wespen) staan op hun menu.  Al met al zorgen vele insecten aantrekkende planten in een tuin voor veel variatie in beweging/ dierlijk leven.

Locatie Lindentuinen
Rijksstraatweg 77a
 9254 DB Hurdegaryp

bekijk onze partners:

vhg keurmerk

Mail Lindentuinen
info@lindentuinen.nl

Telefoonnummer Lindentuinen
Telefoon:
0511-421336  
Mobiel: 06-21612997

HandelsvoorwaardenPrivacy StatementDisclaimer

 

0511-421336 / 06-21612997

Bel Lindentuinen

Sitemap

Lindentuinen hovenier