Lindentuinen hoveniersbedrijf

Uw Hovenierswerk uitbesteden?

Vul onderstaand uw gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om uw tuinwerkzaamheden te bespreken

Hagen

Hagen als skelet van de tuin

Het “skelet” van de tuin wordt meestal gevormd door de hagen. Van zuid naar noord en van oost naar west doorkruizen zij de tuin waardoor er verschillende tuinkamers ontstaan.

Deze lijnen nomen wij de zogenaamde X en Y assen. Deze hagen bestaan vaak uit taxus, beuk-, meidoorn of buxus. Zij laten zich namelijk makkelijk snoeien en vormen. Er zijn tal van soorten in verschillende hoogtes en breedtes en met verschillende groeisnelheden.

Hagen welke op de afscheidingen staan zijn meestal wat hoger en grover zoals de Laurier, olijfwilg of haagbeuk. Mensen zijn vaak nog in de war met beuk en haagbeuk. De beuk behoudt zijn blad in de winter en de haagbeuk verliest zijn blad in de winter. Een ezelsbruggetje is: ''De B van Beuk is van Bladhoudend".

Een coniferenhaag is vrij saai en meestal hetzelfde. De coniferenhaag moet altijd op tijd en goed gesnoeid worden, is de haag een keer niet gesnoeid en wilt u deze vrij diep innemen dan kijkt u direct in het kale hart. Snoeien van coniferen gebeurt veelal voor de langste dag. Zijn de hagen compleet uitgegroeid dan kunt u rustig de haag tot op de stammen afsnoeien. U dient er rekening mee te houden dat deze drastische snoeiwijze veelal vijf tot zes jaar nodig heeft om weer tot volle rijkdom te komen.

Locatie Lindentuinen
Rijksstraatweg 77a
 9254 DB Hurdegaryp

bekijk onze partners:

vhg keurmerk

Mail Lindentuinen
info@lindentuinen.nl

Telefoonnummer Lindentuinen
Telefoon:
0511-421336  
Mobiel: 06-21612997

HandelsvoorwaardenPrivacy StatementDisclaimer

 

0511-421336 / 06-21612997

Bel Lindentuinen

Sitemap

Lindentuinen hovenier